Skip to main content

Σεμινάριo: “H οδοντιατρική αντιμετώπιση του ασθενή με καρκίνο”

Ομιλήτρια Καθηγήτρια Ουρανία Νικολάτου-Γαλίτη

Σήμερα, παγκοσμίως, επιβιώνουν 43.8 εκατομμύρια άτομα με καρκίνο, ενώ 18.1 εκατομμύρια διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο. Μέχρι το 2040 υπολογίζεται αύξηση 60%. Όπως τόνισε πρόσφατα η FDI η συμμετοχή των Οδοντιάτρων στη διεπιστημονική προσέγγιση του ασθενή με καρκίνο είναι επείγουσα ανάγκη.

Σας προσκαλούμε, με ιδιαίτερη χαρά, στα Σεμινάρια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της Ετ. Υποστήριξης των Ογκολογικών Ασθενών. Η μακρόχρονη ενασχόληση στην Υποστηρικτική Ογκολογία του Στόματος και η πιο πάνω ανακοίνωση της δράσης της FDI, στην οποία μετέχουμε, μας ώθησε στην οργάνωση των Σεμιναρίων.

Σκοπός των Σεμιναρίων είναι η ενημέρωση των Οδοντιάτρων στην (α) αξιολόγηση της στοματικής κοιλότητας και την προετοιμασία του ατόμου, πριν την έναρξη της θεραπείας, (β) παρακολούθηση της υγείας του στόματος και συνεργασία με τον ιατρό ογκολόγο, κατά τη διάρκεια της θεραπείας και (γ) φροντίδα του στόματος, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των χρόνιων επιπλοκών της θεραπείας για τον καρκίνο.

Στο πέρας των σεμιναρίων, θα σας δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Εταιρεία Υποστήριξης Ογκολογικών Ασθενών. Θα λάβετε, επίσης, μετά από σχετικό τεστ: Πτυχίο (Certificate) με 1 CME (Continuing Medical Education), από την ecancermedicalsciences, encancer.org.

Μετά το Σεμινάριο, εφόσον επιθυμείτε, θα προωθήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε Συλλόγους Ασθενών και στις Επιστημονικές Εταιρείες Ογκολόγων, και θα εγγραφείτε στη λίστα οδοντιάτρων του CureCancer για να σας βρίσκουν οι ασθενείς.

*Τα σεμινάρια έχουν την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
*Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το συνημμένο πρόδρομο πρόγραμμα σεμιναρίων & οργανωτικές λεπτομέρειες

Η ομιλήτρια κα Νικολάτου-Γαλίτη είναι Επιστημονική Υπεύθυνη – Lead / Μέλος:

  • Επιστημονική Υπεύθυνη: Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Βλεννογονίτιδα του Στόματος στον Καρκίνο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του British Medical Journal Best Practice, https://bestpractice.bmj.com/
  • Επιστημονική Υπεύθυνη: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Οστεονέκρωση των Γνάθων σε ασθενείς, που λαμβάνουν σχετικά Φάρμακα – MRONJ του Διεθνούς Οργανισμού ecancer- ecancerMedicalSciences- ecancer.org και Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Εμπειρογνωμόνων για την MRONJ.
  • Μέλος: Μέλος της Δικτύου Αναδόμησης των Συστημάτων Υγείας και Βελτιστοποίησης της Θεραπείας στον Καρκίνο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τον Καρκίνο, www.ecco.org
  • Η κα Νικολάτου έχει υπηρετήσει Πρόεδρος της Ομάδας Μελέτης των Οστών του Multinational Association of Supportive Care in Cancer-MASCC, 2015-2020, και Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ογκολογίας Στόματος-International Society of Oral Oncology, www.mascc.org